1.Ποιοι είμαστε

2.Χαρακτήρας του guild

3.Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς μελών

4.Recruitment

5.Οργάνωση-Ranks

6.Επικονωνία

7.Raiding-Events

8.Ποινές - Inactivity

9.Αλλαγές

 

 1.Ποιοι είμαστε

 

Οι Principal Gods είναι μια παρέα ανθρώπων που αγαπάνε τα Multiplayer Games καθώς και τις επαφές που δημιουργούν αυτά τα παιχνίδια μεταξύ των ανθρώπων. Είμαστε ένα Casual Guild χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ότι δεν παίρνουμε την ενασχόληση μας με τα ΜΜΟ σοβαρά. Απλώς πρώτα κοιτάμε να περνάμε καλά και σε δεύτερη φάση ασχολούμαστε με τις πρωτιές. Υπάρχουμε από το 2009 ξεκινώντας την πορεία μας από το Star Wars The Old Republic εξαιτίας της αγάπης μας για το σύμπαν αυτό. Μετά από κάμποσους μήνες ενασχόλησης με το παιχνίδι, μετά από αρκετή υπομονή, απογοητευτήκαμε και προχωρήσαμε χωρίς αυτό.

 

 

2.Χαρακτήρας του guild

 

Όπως αναφέρθηκε και απο πάνω οι Principal Gods,είναι casual guild.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχολούμαστε με Raiding/PvP ή άλλο end-game περιέχομενο.Απλά για εμάς πρώτος στόχος είναι η διασκέδαση συνεπώς δεν θα έχουμε τρελά προγράμματα,στρατιωτική οργάνωση,ούτε τρελές απαιτήσεις από τα μέλη.Από την άλλη έχουμε μια βασική οργάνωση,κανόνες και μια ελάχιστη απαιραίτητη συμμετοχή στα events του guild για τα μέλη.

Αγαπώντας τα Role Playing Games αλλά και όλη την φιλοσοφία πίσω από αυτά, η παρέα μας έχει έναν ελαφρύ RP χαρακτήρα και κάποιες φορές οργανώνουμε και RP Events. (Ωστόσο, δεν θα είναι υποχρεωτικό για τα μέλη μας να συμμετάσχουν στα Events αυτά ή να κάνουν RP με τον χαρακτήρα τους.)

 

 

 3.Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς μελών

 

Ισχύουν για όλους

α.Σεβόμαστε τους συμπαίκτες μας

β.Δεν βρίζουμε υπό ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση τους συμπαίκτες μας

γ.Δεν εκμεταλλεύομαστε τους συμπαίκτες μας οικονομικά(crafting-trading κλπ)

δ.Δεν απαιτούμε καμμία αμοιβή πέρα από εκείνη των υλικών (crafting)

ε.Προσπαθούμε να βοηθάμε τους συμπαίκτες όπως μπορούμε ειδικά τα νέα μέλη

στ.Απαγορεύονται συζητήσεις στο φόρουμ περί παράνομου υλικού-downloads κλπ

 

4.Recruitment

 

Δεκτές γίνονται αρχικά όλες οι κλάσεις,όλων των Ελλήνων παικτών που είναι πάνω από 18 χρονών.Απαραίτητη η κατοχή μικροφώνου.

To όριο του guild μας είναι τα 40 active μέλη.Στο guild θα μπορούμε να βάζουμε μέχρι 3 alt,αλλά φυσικά εννοείται πως ο καθένας μπορεί να έχει όσα θέλει.

Ο μόνος περιορισμός που θέτει το Guild κατά τη δημιουργία του βασικού χαρακτήρα (που θα εγγράψετε στο guild) είναι ο χαρακτήρας αυτός να έχει σοβαρό όνομα το οποίο να μην προσβάλει  κανένα παίχτη από οποιαδήποτε εθνικότητα,θρησκεία,κ.λ.π.

 

 

5.Οργάνωση-Ranks

 

Στο guild δεν υπάρχει GM αλλά Council,δηλαδή 5 άτομα,τα οποία παίρνουν ψηφίζοντας όλες τις σημαντικές αποφάσεις.Η επιλογή αυτή έγινε ώστε να είναι και πιο δημοκρατικές οι αποφάσεις του guild και πιο μεγάλη η συνοχή του Guild.Και στο Council αλλά και στα υπόλοιπα guild ranks γίνεται διαφοροποίηση ανάλογα το είδος της κλάσης.Οι κανόνες ισχύουν και για το Council,συνεπώς,έαν κάποιος μέλος παραιτηθεί,εκδιωχθεί ή γίνει ανενεργό,τα υπόλοιπα μέλη του Council αποφασίζουν για το ποιο άλλο μέλος του guild θα πάρει την θέση.

 

Council

Ariskos

Dodos (Teo)

Drunkprince

Percules

tiMe2KiCkasS

 

Veterans

Όσα μέλη έχουν 6 μήνες συμπληρωμένους στο guild.

 

Members

Όσοι έχουν περάσει τον δοκιμαστικό μήνα.

 

Τrainees

Oι νέοι που είναι στον δοκιμαστικό μήνα.

 

Social Members

Μέλη τα οποία με ενημέρωση απέχουν από το παιχνίδι ή δεν έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν την ελάχιστη απαραίτητη παρουσία στα events του Guild. (Προσοχή: Το Social Rank αφορά άτομα τα οποία έχουν προαχθεί από Trainees σε Regulars - H Guild δεν δέχεται αιτήσεις για Social) .

 

 Σε καμμία περίπτωση δεν δίνει κάποιος διαταγές,είμαστε πρώτα μια παρέα και τα guild ranks βοηθούν απλά για να δωθεί μια νότα role-playing στο guild αλλά και στο να έχουμε μια σταθερή δομή.Εάν ο οποιοσδήποτε έχει κάποιο θέμα με officer συνιστάται άμεσα να έρθει να το συζητήσει με τον ίδιο τον officer για να βρεθεί λύση,εάν δεν μπορεί να βρεθεί λύση τότε μπορεί οποτεδήποτε να το συζητήσει με κάποιο μέλος του Council.

 

 

6.Επικοινωνία

Το guild μας θα έχει το δικό του σύστημα επικοινωνίας (Teamspeak).Η επικοινωνία είναι πάρα πολύ σημαντική για να δεθούμε σαν παρέα συνεπώς είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία όλων στο μέσο που θα διαλέξουμε κάθε φορά που θα είναι online.Αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι λόγω δουλειάς,οικογένειας κλπ ίσως κάποιες ώρες να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν,απλά και μόνο η παρουσία τους εκεί θα είναι πολύ σημαντική ασχέτως συμμετοχής.Για λεπτομέρειες πως να κάνετε join δείτε http://www.principalgods.gr/forums/viewtopic.php?t=9860258&gid=127962

 

7.Events (Dungeons + PvP)

 

Το guild μας θα προσπαθήσει να έχει συνεχή events ώστε να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος,αναλόγως του περιεχομένου του παιχνιδιού. Τα μέλη μας θα πρέπει να έχουν μια ελάχιστη μηνιαία συμμετοχή του 25%,δηλαδή αν το guild πχ έχει 8 events,θα υπάρχει απαραίτητη συμμετοχή στα 2 από τα 8 για παράδειγμα κάθε μήνα.

 

 

8.Ποινές-Inactvity

 

Το Guild είναι CASUAL, αλλά υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι κανόνες ώστε να διατηρούμε τα μέλη μας ΕΝΕΡΓΑ. Όσον αφορά στο activity/inactivity:

 

Στο φόρουμ θα υπάρχει ειδικό section για inactivity ώστε να μπορεί κάποιος που θα λείψει πολύ να το δηλώνει.Εάν το μέλος είναι officer ή council member και λείψει για αρκετό διάστημα,αντικαθίσταται από κάποιον άλλον.

 1) Νέα Μέλη: Όπως εκφράζεται και από τις Βαθμίδες (Ranks) του Guild, η πρώτη βαθμίδα ισχύει για έναν (1) μήνα, ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί και ως δοκιμαστικό διάστημα για κάθε νέο μέλος. Εάν ως το τέλος του trial έχει φανεί πως το μέλος είτε απέχει από το παιχνίδι είτε δεν συμμετέχει στις ομαδικές δραστηριότητες, τότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος να είναι στους Principal Gods και θα Διαγράφεται.

2) Τακτικά Μέλη:  Οποιαδήποτε στιγμή, ένα τακτικό μέλος μπορεί να δηλώσει απουσία, και να μην παίζει για όσο καιρό θέλει, ακόμη και μήνες. Το μέλος το δηλώνει στο σχετικό thread Απουσίες στο Φόρουμ, και απλώς «παγώνει» η εξέλιξή του, χωρίς άλλο πρόβλημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον η αποχή είναι μεγάλη, το μέλος αυτό παίρνει το Social Rank μέχρι να επιστρέψει ξανά.Εάν το μέλος αυτό απουσιάζει για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα και από το παιχνίδι αλλά και από το guild και δεν έχει ενημερώσει καθόλου τότε μετά από ειδοποίηση θα μπορεί να διαγράφεται.

 

Το αν ένα μέλος είναι ACTIVE θα προσμετρείται από τη συμμετοχή του σε events που οργανώνει το guild (και όχι αν παίζει αρκετές ώρες). Το μέλος θεωρείται ενεργό εάν συμμετέχει κατ’ ελάχιστο στο 25% των Guild Events (για παράδειγμα, καθώς αναμένουμε περίπου 8 events μηνιαίως, θα περιμένουμε από τα μέλη μας να συμμετέχουν τουλάχιστον στα 2 από αυτά κάθε μήνα).

 

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος δεν τηρεί του κανόνες αρχικά θα γίνεται επίπληξη,εάν όμως συνεχίζει να φέρεται άσχημα τότε θα αποβάλλεται από το guild ύστερα από απόφαση του Council.Ειδικά στο θέμα της συμπεριφοράς προς τα άλλα μέλη θα υπάρχει αυστηρότητα γιατί πάνω από όλα είναι η διατήρηση μιας όμορφης παρέας.

 

9.Αλλαγές στο charter

Πολλά στοιχεία του καταστατικού μπορεί να αλλάξουν  στην πορεία,οι αλλαγές αποφασίζονται από το Council δημοκρατικά και ανακοινώνονται ύστερα σε όλα τα μέλη.